class=

Over FGC

Welkom op het Future Green City World Congress! Van 23 tot en met 26 september 2024 delen ruim 4000 experts uit de hele wereld hier vier dagen lang hun passie en kennis over de leefbare groene stad met toekomst. Het Future Green City Word Congress is een initiatief van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Zij brengen in Utrecht de werelden van groen en civiele techniek samen, in samenwerking met World Urban Parks (WUP) en de International Federation of Municipal Engineering (IFME). Het congres verbindt bouw, groen, infra en water. Door verschillende oplossingen te laten zien en door netwerken in deze domeinen met elkaar te verbinden bouwen we samen aan een stad met toekomst. Stadswerk, VHG en de gemeente Utrecht tekenen voor de organisatie en heten u van harte welkom in het Beatrix Theater in Utrecht. Vier dagen lang is dit dé plek om de beste sprekers te horen en de meest inspirerend voorbeelden zien van groene transformaties van de steden uit de hele wereld. En bovenal: hier kun je in gesprek gaan met vakgenoten uit alle delen van de wereld.

In zeven programmalijnen komen de meest urgente maatschappelijke thema’s aan bod: klimaatadaptatie, energietransitie, biodiversiteit, inclusiviteit, transformatiestrategieën, assetmanagement, design, circulariteit en gezondheid. Naast lezingen en praktijkcases zijn er excursies in Utrecht en naar andere Nederlandse steden, debatten, ontwerpateliers, masterclasses, science labs, workshops, film, theater, serious games, early bird sessies, een tv-studio, een vakbeurs, side events en nog veel  meer. Er is keuze uit ruim 200 sessies door ruim 400 sprekers.

Teams van studenten van universiteiten en hogescholen nemen deel aan de Future Green City Student Challenge, met als hoogtepunt de finale op het wereldcongres. In een ‘Extreme makeover’ verbouwen de deelnemers in vier dagen tijd een versteende buurt in Utrecht om tot een groene, gezonde, biodiverse en klimaatadaptieve stadsoase. Ook vindt de uitreiking van de World Green City Awards 2024 plaats van de International Association of Horticultural Producers. In de avonden maken de deelnemers nader kennis met elkaar en de stad Utrecht. Kortom: genoeg te horen, te zien en te beleven voor vier inspirerende en onvergetelijke dagen!